Pravila in točkovanje


Eno igro sestavlja 10 okvirov (FRAME).
Cilj igre je v vsakem okviru s prvim metom podreti vse keglje (STRIKE). Če vam to ne uspe, poskušate podreti preostale keglje z drugim metom (SPARE). V vsakem okviru torej vržete najvec dvakrat.

V našem centru je tockovanje avtomaticno, vpisati je potrebno samo ime igralca. Tockovanje temelji na seštevanju rezultatov posameznih okvirov. Pri pisanju rezultatov se uporabljajo različni simboli.

* X - za strike (vsi keglji podrti s prvim metom),
* / - za spare (vsi preostali keglji podrti z drugim metom),
* F - za foul (prestop)

Popolna igra (PERFECT GAME) vam uspe, če v eni igri v vseh desetih okvirih zapored podrete vse keglje s prvim metom (STRIKE). Tako dosežete 300 tock - največje možno število točk na igro.
Dostop na igrišče je dovoljen samo v čevljih za bowling. Pazite, da ne zmočite podplatov cevljev, ker to onemogoči drsenje pri metu.

Kroglo vedno najprej primite z obema rokama, pravilno namestite prste in se pripravite za met.
Nikoli ne stopite na stezo. Pazite, da nikoli ne prestopite črte, ki označuje konec zaleta. Če vam krogla slučajno ostane na stezi, pokličite na pomoč osebje. Površina steze je zelo gladka in drseča, ker je namazana s posebnim premazom. Če črto prestopite, je met neveljaven.

Desno pravilo: pred metom se postavite na konec zaleta, se umirite in pripravite na met. POZOR: pri igri ima prednost igralec na desni stezi. Počakajte, da vrže prvi in šele potem stopite na zalet, tako da ga ne motite pri koncentraciji.

 

 

 

 

 

 

 

 

      

© 2011 bowling | sly | Lytee CMS | Impresum | Produkcija: Dspot | Pravno obvestilo